Gülümseten Turne Kütahya MS Eğitim Okulu İçin Bizlerleydi

GÜLÜMSETEN TURNE KÜTAHYA MS EĞİTİM OKULU İÇİN BİZLERLEYDİ

Dumlupınar Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Kurucu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel Canbaz Kabay ve Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serhat Özkan ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte, projeye destek veren ünlü sanatçılar Dolunay Soysert, Özgür Ozan ve Ferdi Akarnur yaptıkları skeçlerle hastalık hakkında önemli bilgileri eğlenceli bir yöntemle seyircilere aktardı. MS’li bireylerin yaşadıklarının içten bir bakış açısıyla canlandırıldığı etkinlikte Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli, Psikolog Serap Duygulu, Sosyal Güvenlik Uzmanı Prof. Dr. Cem Kılıç ve Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Doç.Dr. Ferruh Taşpınar ise kendi uzmanlık alanlarından deneyimlerini paylaştı.

Kütahya halkından büyük ilgi gören etkinlik kapsamında beslenmeden egzersize, iş hayatından aileye, psikolojiden sosyal haklara kadar yaşamın çok çeşitli alanlarında MS’li bir bireyin karşılaşabileceği pek çok sorun konusunda uzman görüş ve önerileri aktarıldı. MS ile ilgili merak edilen tüm sorular yanıtlandı.

MS Eğitim Okulu faaliyet ürünleri yapılan bir sergi ile gösterime sunuldu. Hastaların okulun açıldığı ilk günden bu yana yaptıkları seramik, ebru, resim çalışmalarını böyle bir sergi ile sunuma çıkarmaları katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Son Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2015, Salı