Mühendislik Fakültesinde Mezuniyet Heyecanı Yaşandı

Törene katılım yoğundu. Rektörümüz Prof.Dr.Remzi GÖREN, Kütahya Sanayisi ve öğrenci ailelerinden çok sayıda misafirler vardı.Törende konuşma yapan Fakülte Dekanı Prof.Dr.Osman ŞAN şunları söyledi:

“Bugün mutlu ve umutlu bir gün, Genç arkadaşlar meslek sahibi oldular, genç arkadaşlar iş sahibi olacaklar. Bu süreçte gençlerimizin dayanağı olan aileyi kutluyorum. En değerli zamanlarını gençlerin yetişmesi için veren öğretim elemanı arkadaşları kutluyorum. Gençlerimizin eğitiminde paydaş olan Ticaret ve Sanayi Odası yönetici ve çalışanlarını kutluyorum. Öğrencilerimize uygulamalı eğitim desteği sağlayan Bölge Sanayi kuruluşlarının yönetici ve çalışanlarını kutluyorum. Öğrencilerimize danışmanlık sağlayan İŞKUR yönetici ve çalışanlarını kutluyorum. Teknogirişimcilik semineri veren Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü yönetici ve çalışanlarını kutluyorum. Gençlerimize aile kurma konusunda seminerler veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünü kutluyorum. Sağlıklı yaşam seminerleri veren Kamu Hastaneler Birliği yönetici ve çalışanlarını kutluyorum.

Bir babanın evladına karşı üç sorumluluğu olduğu söylenir. Birincisi evladına güzel bir isim vermektir. Babanın ikinci görevi ona çağın gerektirdiği eğitim ve öğretimi vermektir. Üçüncü görev ise yuva kurmasına yardımcı olmaktır. Babaların üzerindeki eğitim öğretim sorumluluğunu büyük oranda öğretmenlerimiz üstlenmiştir. Ben burada bir konunun altını çizmek isterim. Babalar evlatlarını kendilerinden daha donanımlı görmek isterler, aynı duygu ve düşünce öğretmenlerde de vardır. Onlarda mezun ettiği öğrencilerinin kendilerinden daha büyük işleri başarmalarını isterler. Biz buna hocalık hakkı diyoruz. Mezun arkadaşlarımızı girişimci ve aynı zamanda sosyal sorumluluk bilincinde yetiştirdik.

Biz onları geleceğin iş adamları, yatırımcıları, sosyal ve teknik alanların kurmayları olarak hep görmek isteyeceğiz ve biz onları kendi evlatlarımız gibi hep izleyeceğiz.”

Mezuniyet töreninde başarı belgelerinin verilmesinin ardından öğrencilere ve gelen konuklara fakülte müziği eşliğinde Mezuniyet Pastası ikram edildi. Sonra Kütahyalı sanayiciler tarafından mezun olan mühendisler arasında iş mülakatları gerçekleştirildi.

Son Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2015, Çarşamba